Kursus, konferencer og møder

Vi tilbyder pakkeløsninger af høj kvalitet

Slip for feriestress - bo hos os

Omgivet af bøgeskov og vand.

Familieferie tæt på seværdigheder

Slotte, Lego, ”bjerge”, hjuldampere, hajer og Tivoli Der...

Slotte, Lego, ”bjerge”, hjuldampere, hajer og Tivoli

Der er nok at se til og på når man besøger Skanderborg. Vi har her skabt et lille overblik over hvad der er at se i den umiddelbare nærhed, samt at fortælle lidt om de større attraktioner der ligger en times kørsel væk.

Frihedsmuseet – Bunkere fra 2. Verdenskrig (10 meter)

Der er andet end bøgetræer i skoven ved Skanderborg. Rundt omkring er der spor efter det tyske Luftwaffes hovedkvarter i Danmark under 2. verdenskrig. Fra februar 1944 og frem til maj 1945 havde den tyske besættelsesmagt beslaglagt Skanderborg Dyrehave. Tyskerne brugte området som dansk hovedkvarter for Luftwaffe og lod i løbet af perioden forskellige forsvarsanlæg opføre, ligesom de byggede Skanderborg Vandrerhjem til at huse kommandanter samt fungere som officersmesse.

Skanderborg Slotskirke og dronning Dagmars dreng (1,5km)

I 1562-63 ombyggede Kong Frederik d. 2. middelalderborgen på Slotsholmen til en moderne fæstning. På grund af rigets økonomiske problemer valgte kongen at tage ophold i Skanderborg. Derfor blev der i 1572 indrettet slotskapel i den nyopførte kongefløj, der samtidig blev forhøjet med to stokværk. Slottet fungerede som bolig for kongefamilien i adskillige år og bl.a. kan det nævnes, at Chr. d. 4. lærte såvel sømandsskab som ridekunsten her i Skanderborg. I dag står et enligt tårn og en fløj tilbage som et minde om den store middelalderborg.

Vester Mølle (6 km)

Besøg Møllemuseet samt Virtuelt Museum på Vestermølle og få et indblik i andelsbevægelsens store betydning for landbruget og samfundet i det hele taget. I det gamle kornmagasin, hvor der i dag er Virtuelt Museum, får man et spændende indblik i de sidste 500 års danmarkshistorie set fra Vestermølle. De har også en lækker restaurant.

Øm Kloster (15km)

Ruinpark af Danmarks bedst belyste middelalderlige kloster. Ruinparken, på to tønder land, fremviser den mest fuldkomne grundplan, der kendes af et dansk cistercienserkloster. Fem middelalderlige grave er synlige i ruinen af kirke og kapitelsal. I museumsbygningen er udstillet fund fra udgravningerne af Øm Kloster, hvor bl.a. munkenes dagligliv kan følges gennem mange spændende genstande. I den 3. weekend i august er mad og drikke i middelalderen temaet for Øm Klosters festival.

Himmelbjerget (23km)

Hele 147 meter toner Himmelbjerget op i landskabet. Gode historier om stolt demokrati, snak på alverdens tungemål, farverige souvenirboder, glade børn, oldefar med stråhat, leg og latter, is og musik. En sommerdag på Himmelbjerget er en rigtig klassiker med alt, hvad familien kan ønske sig af nærvær, natur og nydelse. Det er også muligt at ankomme med en af hjejle-flådens både ved bjergets fod, der er afgang både fra Ry og Silkeborg. Hver tirsdag i Juli kan børn tage del i løjerne på sommerens festival Himmelhop.

Den gamle by (30km)

I Den gamle by kan du møde fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener og nyde duften i det gamle bageri. Du kan prøve lege fra gamle dage, ride hestevogn og gå på opdagelse i museets store udstillinger. Du kan nu også opleve "Den Moderne By" i en 1974-gade, Sønderbrogade. Her kan du bl.a. besøge radio/tv-forretningen Pouls Radio.

Moesgård Museum (30km)

Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling vil du på Moesgaard Museum få en museumsoplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne. Mød Grauballemanden, hold picnic på museets tag eller gå en tur i den gamle Moesgård skov. Museet ligger en kort gåtur fra Skovmøllen, hvor du kan få dejlige sildemadder mens du kan se den gamle mølle kværne korn. Moesgård strand ligger 2km fra museet.

Naturhistorisk Museum (30km)

Museet i Aarhus er landets næststørste af sin art, både med hensyn til samlingernes størrelse og antal udstillingskvadratmeter. Museet rummer over 5.000 forskellige dyr fra hele kloden - mange af dem vises i deres naturlige omgivelser. Museets formål er at fremme naturhistorisk forskning og give offentligheden kendskab til videnskabens resultater på dette område.

Tivoli Friheden (30km)

Forlystelseshaven i hjertet af Aarhus blev grundlagt som traktørsted i 1904. Friheden er placeret i gå afstand fra centrum af Aarhus, midt i den smukke Marselisborgskov. Her finder du ikke mindre end 4 rutsjebaner, 19 andre forlystelser, Boder, Spil, Legepladser og meget mere. Der er noget for alle, både børn og voksne.

Givskud Zoo (55km)

Tag familien med på safari i jeres egen bil, eller kør med GIVSKUD ZOOs safaribus, og kom helt tæt på dyrene. Kør ud over den afrikanske savanne, hvor giraffer og zebraer krydser vejen lige foran jer. Fortsæt ind i løvernes farlige territorium, og mærk gyset, når de store katte lister rundt lige uden for jeres bil – hvis I da tør? Løveflokken i GIVSKUD ZOO er den største i Danmark, så I er altid sikre på at se mange løver.

Legoland (73km)

LEGOLAND® inviterer indenfor til en lang række af spændende events og sjove oplevelser for hele familien. Gennem hele sæsonen kan du opleve kendte stjerner og nye talenter, og du kan selv deltage i spændende konkurrencer og andre udfordringer, hvor du både skal bruge hovedet, kroppen og fantasien. Der er fart, action og spænding for hele familien med mere end 50 spændende forlystelser og en stribe af sjove events at kaste sig over.

Fregatten Jylland (80km)

Alle kender Fregatten Jylland - men vidste du …at du er midt i det hele, når kanonerne brager og dækket skælver ved ”Søslaget 1864”. Her kan du overtage kommandoen på Fregatten Jylland under slaget ved Helgoland. På den tro kopi af Fregattens vejrdæk, er der gyngende grund under fødderne, bulder og brag om ørerne og lugten af tjære i luften, når du skal bekæmpe de østrigske fregatter og vinde søslaget. - Det er nemlig dig, der lader og fyrer kanonen af mod fjenden og styrer skibet og slagets gang! – hvis du altså tør kaste dig ind i Søslaget 1864.

Kattegatcentret (90km)

Her er oceaner af aktiviteter og et hav af oplevelser for hele familien. I kattegatcentret kan du sejle i kajak gennem ishavet og blandt springende delfiner i troperne. Du kan lave en storm, se dig selv som hammerhaj og løbe om kap med sild og spækhuggere.

For mere info og flere oplevelser

www.visitskanderborg.dk

Skal du rejse med børn?

Du kan med fordel få inspiration på: www.sjovforborn.dk eller www.kultunaut.dk

Scroll to Top