FN’s 17 Sustainable Development Goals

We think a lot about the environment in our everyday life. We think about the environment when we offer you a stay in our part of the forest. We hope our guests will join us in this vision, so we all can enjoy a more sustainable future.

An enviromental hostel in Skanderborg?

The answer is yes. We here at Skanderborg Danhostel work and implement FN’s 17 Sustainable Development Goals.

We have worked with sustainability for many years, whether is be with smaller plates to lower food waste og better heating systems to save energy. Our vision for 2020/2021 is: to better the knowledge of Danhostel Skanderborg’s sustainability and environmental acts.

You can help!

Do you have a great idea? We are always look to implement more sustainability into our everyday work, and would love to hear from you if you have an idea.

Læs om vores Miljø og klimapolitik
sustainable development
billede-nøgle

Danhostel Skanderborg og de 17 Verdensmål

fattigdom1

Afskaf Fattigdom

Uafhentede glemte sager samt møbler og inventar doneres til forskellige hjælpeorganisationer som hjælper udsatte og fattige.

stopsult1

Stop sult

Vi har udskiftet stanniol/film med madpakkepapir. Vi forsøger at reducerer madspild og sætter små tallerkener ind til morgenmad, frokost og aftensmad – kunderne kan så tage flere gange i stedet for at levne og smide ud. Mad i overskud gives til Fællesskabet-Free Fridge i Aarhus.

sundged1

Sundhed og trivsel

Alle værelser og fællesområder er røgfrie. Vi tilbyder i samarbejde med Skanderborg kommune og Skanderborg museum Discgolf samt vandringer i skoven. Vi udlejer kanoer til brug for gæster samt personale.

kvalitet1

Kvalitetsuddannelse

Der tilbydes relevant uddannelse til personalet. Vi stiller os til rådighed for jobprøvning og erhvervspraktik, samt samfundstjeneste. Vi tilbyder gratis Wi-Fi.

.

rentvandogsanitet1

Rent vand og sanitet

Alle værelser/hytter har I 2020 fået nyt sanitet med spare system i alle haner og bruser. Det har reduceret forbruget med 30%. Vi opfordrer vores gæster til at spare på vand og ressourcer. Vi benytter miljøgodkendte rengøringsmidler.

bæredygtig-energi

Bæredygtig energi

I foråret 2020 er alle lyskilder skiftet til LED og et nyt moderne solfanger anlæg er blevet installeret. Anlægget opvarmer brugsvand til alle værelser og et luft til vand anlæg sørger tilsvarende for alle vores hytter. Før brugte vi tusindvis olie til fyring og opvarmning af varmt vand. I kursus lokaler og spise/opholdsområder er der opvarmet med luft til luft. Det har reduceret strømforbruget med 75% i forhold til de gamle el radiatorer. Vores personale undervises i energibesparende tiltag. Hvor det er muligt, skiftes der til vedvarende energi (inkl. leverandører)

MÅL: Vi ønsker, at få implementeret flere tiltag til bæredygtig energi, således at vi kan gå mere og mere væk fra brugen af olie.

mindreulighed1

Mindre Ulighed

På Danhostel Skanderborg Vandrerhjem, har vi plads til alle. Vi er et sted hvor der er plads til mange forskellige slags fællesskaber.

Vi huser gennem året mange forskellige nationaliteter og religioner.

bæredygtigebyer1

Bæredygtig byer og lokalsamfund

Vi styrker den lokale historiefortælling og attraktivitet både i samarbejde med VisitAarhus og VisitSøhøjlandet. Vi bestræber os på at benytte lokale specialbutikker som f.eks. Chokoladefabrikken i Skanderborg til levering af bryllupskager, og henviser til forretninger og virksomheder i kommunen. Vi har etableret samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv. Vi har indgået et samarbejde med Den gamle By i Århus samt diverse restauranter og busselskaber.

forbrugogprod1

Ansvarligt forbrug og produktion

Vi tilbyder affaldssortering – glas og plastik. Vi styrker brugen af danske og økologiske sæsonmadvarer.

MÅL: Vi ønsker at implementere mere økologi i vores madlavning, samt sortering af pap/papir.

klimaindsats1

Klimaindsats

Vores madpakker emballeres miljørigtigt. Lejrskoler skal medbringe madkasser samt drikkedunke, for at sparer på plastaffald. Vi har reduceret mængden af kød i vores festmenuer samt på buffeterne med 35%. Vi tilbyder mange veganske og vegetariske alternativer.

MÅL: Vi ønsker at reducerer kødforbruget yderligere.

livetihavene1

Livet i havet

Vi har afskaffet skraldespande på værelserne og reduceret med en skraldespand i hytterne for at skære ned på brugen af plastikposer. Vi tilbyder ikke plastik to go.

livet på land1

Livet på land

Vi undgår kemikalier ved ukrudtsbekæmpelse. Vi flytter nye bøge-skud på vores område i Skanderborg bøgeskov således, at de kan vokse og få rigeligt lys og væske. Vi beskærer bøgetræerne for, at øge deres levetid. Vi sørger for at svalerne år efter år kan vende tilbage til deres reder.

MÅL: Vi ønsker at opsætte et Insektbo

partnerskaber1

Partnerskaber og handling/ Danhostel

Vi vil styrke Danhostel-samarbejdet. Styrke det lokale turismesamarbejde. Vi vil så vidt muligt opfordre til, at Samhandel og andre store leverandører skal leve op til FN’s verdensmål i deres indkøb.

Vi skal dele ”best practices” og erfaringer, opskrifter inden for bæredygtighed, energibesparelse og madopskrifter med fokus på økologi og vegetariske samt veganske retter.

billede-nøgle

Green Key