Lejrskole i Søhøjlandets skønneste natur

Hos Danhostel Skanderborg er lejrskole en totaloplevelse, hvor der er sørget for alt. Morgen- og aftensmaden står klar i spisesalen, og frokosten er en madpakke, lige til at tage med på udflugt.

Skanderborg Vandrerhjem er beliggende midt i den skønne bøgeskov i Skanderborg lige ved søbredden. Denne perfekte beliggenhed giver en masse aktivitets muligheder. I kan tænde bål, på vores store bålplads og hygge med snobrød og fællessang mens i nyder den skønne natur. Søen giver rig mulighed for svømmeture og alt det sjove, som vand nu engang giver. Man kan fiske lidt fra den lille bro med net eller måske med fiskestang. I kan også tage en hyggelig tur rundt på Skanderborg sø med madpakke hvor der er mulighed for at gå i land og efterforske på en af søens mange øer.

Kun 10 meter fra Skanderborg Vandrerhjem ligger Bunkermusset som er en kommandobunker fra 2. Verdenskrig. Et besøg værd og gratis for skoleklasser. Hvis eleverne er til eventyr kan de andre bunkere findes rundt omkring i skoven. Lærerne kan også få hjælp til at arrangere orienterings- eller natløb i skoven.

Skanderborg ligger også perfekt til andre attraktioner. Vi ligger kun 20km. syd for Jyllands hovedstad Århus.

Her er flere store attraktioner som Den Gamle By, Moesgaard Museum og kunstmuseet ARoS.

Legoland ved Billund ligger kun en lille times kørsel herfra, og ligeledes gør Løveparken Givskud, Djurs Sommerland og Randers Regnskov. Skanderborg ligger centralt til de store attraktioner, men alligevel dejligt fredeligt, midt i skoven, langt fra naboer.

Undervisning

Skal jeres lejrskole indeholde relevant undervisning i Historie og Samfundsfag?

Den ideelle lejrskole byder på en god kombination af underholdning og undervisning. Undervisningen skal helst være anderledes end den daglige, så man når ud til alle elever og så alle oplever lejrskolen, som noget helt specielt.

Med et lejrskoleophold hos Skanderborg Vandrerhjem har I muligheden for at kombinere overnatning og undervisning. Fagene historie og samfundsfag er især aktuelle da beliggenheden midt i Skanderborg skov og dermed midt i det tyske Luftwaffes hovedkvarter under 2.Verdenskrig giver elever og underviser mulighed for at udvide deres historiske viden.

Gåture eller rundvisninger i skoven, er med til at vise tyskernes besættelse af Danmark på en anden måde end historiebøgerne kan. Man kan b.la. se Kommandanten for Luftwaffes bolig eller komme ind på Bunkermuseet som ligger 10 meter fra Vandrerhjemmet. Her kan I høre om tyskernes mangeårige ophold i skoven, samt hvilken indvirkning besættelsen havde for samfundet.

I kan se meget mere på Bunker museets hjemmeside: http://www.skanderborgmuseum.dk/Default.aspx?AreaID=11

Ved at besøge Skanderborg, besøger i også Ole Lund Kierkegaards barndomsby, stedet hvor han skrev Orla frøsnapper! Skanderborg museum arrangerer rundvisninger for skoleklasser i byen, og vi kan sende jer en Skattejagt til Skanderborg by, hvor jeres elever skal finde frem til forskellige historier om Ole Lund Kierkegaard.

Ønsker I at turen skal gå til Aarhus?

Den Gamle by ligger en halv times kørsel fra os, og tilbyder undervisningsforløb hvor eleverne kan prøve at være børn i 1864. De bliver klædt ud, og gennem historieformidling bliver eleverne sat til at arbejde og går i skole helt som i gamle dage. Det er muligt at se mere på deres hjemmeside: http://www.dengamleby.dk/skole/

Derudover er vi beliggende 30 min. kørsel fra Moesgaard Museum der viser historie fra Danmarks Oldtid. Elever kan få en introduktion til menneskets historie på evolutionstrappen samt besøge den etnografiske udstillingen “De dødes liv”. En rundvisning for skoleklasser koster 450kr. og kan bookes alle ugens dage. Se mere på http://www.moesgaardmuseum.dk/besoeg-os/rundvisninger/rundvisningstemaer/

Såfremt I har andre ønsker der skal vægte bestemte fag, sidder vi klar til at hjælpe jer.

Kontakt vores Lejrskolebooking for mere information eller et uforpligtende tilbud

Lejrskole bestemmelser

Lejrskoler defineres som elever i danske folkeskoler, friskoler og privatgrundskoler. Ligeledes børn i SFO-ordninger, børnehaver og fritidshjem.

Prisen for overnatning, morgenmad, selvsmurt madpakke og aftensmad er:

kr. 340,- pr døgn for 1-4 klasse.

kr. 375,- pr. døgn for 5-9. klasse.

Der er tillæg på enkeltværelser eller hvis I ønsker ophold specifikt i vores hytter.

Prisen gælder dog ikke i perioden 26.06 – 15.08. En Lejrskole er min. 10 personer.

Vi giver en gratis kanotur ved lejrskole ophold ved bestilling af min. 3 overnatninger, så kom og oplev Skanderborg Sø!

Husk at reservere dem inden ankomst!!

Ved mindre end 3 nætter er prisen for lejrskoler kr.100,- per kano/per dag.

Vi tager hensyn til madallergier, ved specielle forespørgsler pga. diæter kan forekomme et tillæg.

Reglement

Hent reglement her

Send forespørgsel