ET NATURLIGT MØDE I NATUREN

Hverdagen i dag er præget af et større fokus på bæredygtige tiltag, for hvad kan vi som kursister og feriegæster gøre for at bidrage til en mere bæredygtig hverdag.

Kan vi affaldssorterer? Spare på vand og lys? Spise økologisk og mere bæredygtigt?

På Danhostel Skanderborg tilbyder vi et stort udvalg af økologi til hvert et måltid. Både det der kan drikkes og det der kan spises.

Vi ønsker at reducerer madspild og tilbyder således mindre tallerkener til vores måltider, man kan altid gå igen og tage mere frem for at smide ud. Vi arbejder med organisationer som overtager vores madrester og deler ud til trængende i vores omegn.

Vi Sørger for vandsparer og LED på hele vores hostel. Vi har solcelleanlæg og et energiselskab der baserer sin energi på den grønne omstilling.

Vi sparer på plastikposer, ved ikke at benytte poser i skraldespandene på værelserne og i kursus lokalerne har vi sparet 6000 skraldeposer årligt.

Vi benytter kun Ecolabel og svanemærkede produkter.

Vi implementerer de 17 FN Verdensmål i vores drift

Vi hjælper mennesker tilbage på arbejdsmarkedet efter en svær tid

Vi giver flygtninge en ny chance på det danske arbejdsmarked

Vi er en del af Reuse- revolutionen ved KLEENHUB. Til udbredelsen og benyttelsen af et genanvendeligt system for kaffekopper over hele Danmark.

Vi er GREENKEY certificeret, og skal således leve op til en række kriterier indenfor miljø og klima.

Et bæredygtigt hostel i Skanderborg?

En ferie eller et kursus ved os, er således et bæredygtigt alternativ hvor du er med til at hjælpe os med at opnå vores mål om et bæredygtigt Vandrerhjem.

Har I en god ide? Vi ønsker altid at implementerer mere bæredygtighed i vores drift, og hører meget gerne fra jer hvis I har en ide.

Vi følger Danhostel organisationens overordnede manifest, men har på Danhostel Skanderborg vandrerhjem også vores eget manifest, hvor vi har udvalgt enkelte af FN Verdensmålene som vi arbejder med i vores hverdag.

Se nedenunder hvordan vi arbejder med de forskellige verdensmål.

Læs om vores Miljø og klimapolitik
kleenhub-billed
jobs1

Hos Danhostel Skanderborg Vandrerhjem er det vigtigt, at der er plads til alle.

Der er også plads til dig, der ikke nødvendigvis passer ind i en klassisk ansættelse. Vores stab af ansatte dækker blandt andet over ansatte i flexjob, ansatte med begrænsede dansk- og engelskkundskaber, som har haft svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked, og unge mennesker, som skal træde deres første skridt på arbejdsmarkedet. Vi har også elever i praktikforløb som del af deres uddannelse.

Derudover beskæftiger vi borgere, som skal afsone samfundstjeneste.

Det er ikke kun vigtigt for os, at der er anstændige arbejdspladser hos os. Derfor støtter vi BISTAD, der er en social økonomisk virksomhed beliggende i Aarhus. De beskæftiger borgere, der er faldet uden for arbejdsmarkedet med at passe bistader.

forbrugogprod1

Hos Danhostel Skanderborg Vandrerhjem arbejder vi hele tiden for at tage ansvar for vores forbrug.

Vi har sænket vores forbrug af fossile brændsler ved at have installeret varmepumper i vores hovedbygninger, og er i proces med at installere varmepumper i vores hytter i stedet for el-radiatorer. Alle værelser og hytter har I 2020 fået nyt sanitet med sparesystem i alle haner og brusere. Det har reduceret vandforbruget med 30%.

Vi arbejder på at mindske vores madspild ved brug af små tallerkener til morgenmad, frokost og aftensmad således, at gæsterne kan tage flere gange i stedet for at levne og smide ud. Derudover har vi et samarbejde med Skraldecafeen i Aarhus, der afhenter overskudsmad efter aftale, som kan deles ud til hjemløse.

Vi samarbejder med GreenHub, der tilbyder genanvendelige To-Go kaffekopper for at undgå brugen af engangskopper hos os. Dette, og flere andre tiltag, er led i planen om at mindske vores andel af affald mest muligt.

bæredygtigebyer1

Vi sætter en ære i at samarbejde med lokale aktører for at fremme lokalt erhvervsliv og lokal turisme, samt bruge og dele lokale aktørers viden om området.

Vi styrker den lokale historiefortælling og attraktivitet både i samarbejde med VisitAarhus, Museum Skanderborg og Skanderborg Kommune. Vi bestræber os på at benytte lokale specialbutikker som f.eks. Chokoladefabrikken i Skanderborg til levering af bryllupskager, Florentina Table dressers til borddækning, og henviser til forretninger og virksomheder i kommunen. Vi har etableret samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv. Vi har indgået et samarbejde med Den gamle By i Århus samt diverse restauranter og busselskaber.

Vi vil styrke Danhostel-samarbejdet. Styrke det lokale turismesamarbejde. Vi vil så vidt muligt opfordre til, at Samhandel og andre store leverandører skal leve op til FN’s verdensmål i deres indkøb.

Vi skal dele ”best practices” og erfaringer, opskrifter inden for bæredygtighed, energibesparelse og madopskrifter med fokus på økologi og vegetariske samt veganske retter.

Det er vigtigt for os hos Danhostel Skanderborg Vandrerhjem at tage ansvar for vores klode. Derfor er vi GreenKey certificeret, hvilket betyder at vi skal leve op til en række kriterier, der skal sikre de bedst mulige betingelser for vores miljø. Disse kriterier bliver løbende opdateret til at følge med den bæredygtige udvikling. Det betyder helt præcist, at vi blandt andet kun bruger svanemærkede og ECO label mærkede rengøringsmidler, og ukrudtsbekæmpelse på vores arealer sker uden brug af kemikalier, og vi benytter os af leverandører, der tager ansvar for klimaindsatsen

Vi har lavet CO2 regnskab for 2022, så vi ved, hvad vi vores CO2 aftryk er nu, og så vi har et udgangspunkt for at kunne lave målbare forbedringer i fremtiden.