ET NATURLIGT MØDE I NATUREN

I dag er hverdagen præget af en stigende opmærksomhed omkring initiativer, der prioriterer vores klima. Som kursister og feriegæster kan vi overveje, hvordan vi kan bidrage til en mere miljøvenlig tilværelse.

Kan vi affaldssorterer? Spare på vand og lys? Spise økologisk? Handle fairtrade?

På Danhostel Skanderborg tilbyder vi et stort udvalg af økologi til hvert et måltid. Både det der kan drikkes og det der kan spises.

Vi ønsker at reducerer madspild og tilbyder således mindre tallerkener til vores måltider, man kan altid gå igen og tage mere frem for at smide ud. Vi arbejder med organisationer som overtager vores madrester og deler ud til trængende i vores omegn.

Vi Sørger for vandsparer og LED på hele vores hostel. Vi har solcelleanlæg og et energiselskab der baserer sin energi på den grønne energi fra vindmøller.

Vi sparer på plastikposer ved ikke at benytte dette i vores værelser.

Vi benytter Ecolabel og svanemærkede produkter.

Vi implementerer FN Verdensmål i vores drift

Vi hjælper mennesker tilbage på arbejdsmarkedet efter en svær tid

Vi giver flygtninge en ny chance på det danske arbejdsmarked

Vi er GREENKEY certificeret, og skal således leve op til en række kriterier indenfor miljø og klima.

Har I en god ide? Vi ønsker altid at implementerer mere bæredygtighed i vores drift, og hører meget gerne fra jer hvis I har en ide.

Vi følger Danhostel organisationens overordnede manifest, men har på Danhostel Skanderborg vandrerhjem også vores egne mål, hvor vi har udvalgt enkelte af FN Verdensmålene som vi arbejder med og henimod.

Se nedenunder hvordan vi arbejder med de forskellige verdensmål.

Læs vores Miljø og klimapolitik
CSRpeople_2024_CMYK-clean
Vores CSRpeople-mærke repræsenterer vores stolthed og engagement i social ansvarlighed. Vi stræber konstant efter at skabe beskæftigelsesmuligheder og støtte enkeltpersoner i at reintegrere sig på arbejdsmarkedet. Dette går ud over blot at gøre en positiv forskel i samfundet; det skaber også en atmosfære præget af inklusion og fællesskab. Hos Danhostel Skanderborg er vi ikke blot stolte af, men også dybt beærede over at have modtaget Jobtaskforcens CSRpeople-mærke. Denne anerkendelse er et resultat af vores frontløberindsats for at etablere et inkluderende arbejdsmiljø, hvor der er plads til alle. Vi anerkender vores sociale ansvar over for dem, der står i kanten af arbejdsmarkedet, vores dedikerede medarbejdere, hvor trivsel er i fokus, og unge, der har brug for støtte til at finde deres retning.

At være i arbejde handler ikke kun om beskæftigelse; det handler også om at opleve glæden ved fællesskabet og det daglige samvær på en arbejdsplads. Vi mener, at det er afgørende at være en integreret del af noget større og skabe en meningsfuld tilværelse gennem arbejde.