ET NATURLIGT MØDE I NATUREN

Hverdagen i dag er præget af et større fokus på bæredygtige tiltag, for hvad kan vi som kursister og feriegæster gøre for at bidrage til en mere bæredygtig hverdag.

Kan vi affaldssorterer? Spare på vand og lys? Spise økologisk og mere bæredygtigt?

På Danhostel Skanderborg tilbyder vi et stort udvalg af økologi til hvert et måltid. Både det der kan drikkes og det der kan spises.

Vi går ind for madspild og tilbyder således mindre tallerkener til vores måltider, man kan altid gå igen og tage mere frem for at smide ud. Vi arbejder med organisationer som overtager vores madrester og deler ud til trængende i vores omegn.

Vi Sørger for vandsparer og LED på hele vores hostel. Vi har solcelleanlæg og et energiselskab der baserer sin energi på den grønne omstilling.

Vi sparer på plastikposer, ved ikke at benytte poser i skraldespandene på værelserne og i kursus lokalerne har vi sparet 6000 skraldeposer årligt.

Vi benytter kun Ecolabel og svanemærkede produkter.

Vi affald sorterer.

Vi er en del af Reuse- revolutionen ved KLEENHUB. Til udbredelsen og benyttelsen af et genanvendeligt system for kaffekopper over hele Danmark.

Vi er GREENKEY certificeret, og skal således leve op til en række kriterier indenfor miljø og klima.

Et bæredygtigt hostel i Skanderborg?

En ferie eller et kursus ved os, er således et bæredygtigt alternativ hvor du er med til at hjælpe os med at opnå vores mål om et bæredygtigt Vandrerhjem.

Har I en god ide? Vi ønsker altid at implementerer mere bæredygtighed i vores drift, og hører meget gerne fra jer hvis I har en ide.

Vi følger Danhostel organisationens overordnede manifest, men har på Danhostel Skanderborg vandrerhjem også vores eget manifest, hvor vi har udvalgt enkelte af målene som vi arbejder med i vores hverdag.

Se nedenunder hvordan vi arbejder med de forskellige verdensmål.

Læs om vores Miljø og klimapolitik
kleenhub-billed

Danhostel Skanderborg og de 17 Verdensmål

fattigdom1

Afskaf Fattigdom

Uafhentede glemte sager samt møbler og inventar doneres til forskellige hjælpeorganisationer som hjælper udsatte og fattige.

stopsult1

Stop sult

Vi har udskiftet stanniol/film med madpakkepapir. Vi forsøger at reducerer madspild og sætter små tallerkener ind til morgenmad, frokost og aftensmad – kunderne kan så tage flere gange i stedet for at levne og smide ud. Mad i overskud gives til Fællesskabet-Free Fridge i Aarhus.

sundged1

Sundhed og trivsel

Alle værelser og fællesområder er røgfrie. Vi tilbyder i samarbejde med Skanderborg kommune og Skanderborg museum Discgolf samt vandringer i skoven. Vi udlejer kanoer til brug for gæster samt personale.

kvalitet1

Kvalitetsuddannelse

Der tilbydes relevant uddannelse til personalet. Vi stiller os til rådighed for jobprøvning og erhvervspraktik, samt samfundstjeneste. Vi tilbyder gratis Wi-Fi.

.

rentvandogsanitet1

Rent vand og sanitet

Alle værelser/hytter har I 2020 fået nyt sanitet med spare system i alle haner og bruser. Det har reduceret forbruget med 30%. Vi opfordrer vores gæster til at spare på vand og ressourcer. Vi benytter miljøgodkendte rengøringsmidler.

bæredygtig-energi

Bæredygtig energi

I foråret 2020 er alle lyskilder skiftet til LED og et nyt moderne solfanger anlæg er blevet installeret. Anlægget opvarmer brugsvand til alle værelser og et luft til vand anlæg sørger tilsvarende for alle vores hytter. Før brugte vi tusindvis olie til fyring og opvarmning af varmt vand. I kursus lokaler og spise/opholdsområder er der opvarmet med luft til luft. Det har reduceret strømforbruget med 75% i forhold til de gamle el radiatorer. Vores personale undervises i energibesparende tiltag. Hvor det er muligt, skiftes der til vedvarende energi (inkl. leverandører)

mindreulighed1

Mindre Ulighed

På Danhostel Skanderborg Vandrerhjem, har vi plads til alle. Vi er et sted hvor der er plads til mange forskellige slags fællesskaber.

Vi huser gennem året mange forskellige nationaliteter og religioner, både personale samt gæster.

bæredygtigebyer1

Bæredygtig byer og lokalsamfund

Vi styrker den lokale historiefortælling og attraktivitet både i samarbejde med VisitAarhus og VisitSøhøjlandet. Vi bestræber os på at benytte lokale specialbutikker som f.eks. Chokoladefabrikken i Skanderborg til levering af bryllupskager, og henviser til forretninger og virksomheder i kommunen. Vi har etableret samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv. Vi har indgået et samarbejde med Den gamle By i Århus samt diverse restauranter og busselskaber.

forbrugogprod1

Ansvarligt forbrug og produktion

Vi tilbyder affaldssortering – glas, pap og plastik. Vi styrker brugen af danske og økologiske sæsonmadvarer. Vi har indgået samarbejde med Kleenhub der tilbyder genanvendelige kaffekopper.

klimaindsats1

Klimaindsats

Vores madpakker emballeres miljørigtigt. Lejrskoler skal medbringe madkasser samt drikkedunke, for at sparer på plastaffald. Vi har reduceret mængden af kød i vores festmenuer samt på buffeterne med 35%. Vi tilbyder mange veganske og vegetariske alternativer.

MÅL: Vi ønsker at reducerer kødforbruget yderligere.

livetihavene1

Livet i havet

Vi har afskaffet skraldespande på værelserne og reduceret med en skraldespand i hytterne for at skære ned på brugen af plastikposer. Vi tilbyder ikke plastik to go.

livet på land1

Livet på land

Vi undgår kemikalier ved ukrudtsbekæmpelse. Vi flytter nye bøge-skud på vores område i Skanderborg bøgeskov således, at de kan vokse og få rigeligt lys og væske. Vi beskærer bøgetræerne for, at øge deres levetid. Vi sørger for at svalerne år efter år kan vende tilbage til deres reder.

MÅL: Vi ønsker at opsætte et Insektbo

partnerskaber1

Partnerskaber og handling/ Danhostel

Vi vil styrke Danhostel-samarbejdet. Styrke det lokale turismesamarbejde. Vi vil så vidt muligt opfordre til, at Samhandel og andre store leverandører skal leve op til FN’s verdensmål i deres indkøb.

Vi skal dele ”best practices” og erfaringer, opskrifter inden for bæredygtighed, energibesparelse og madopskrifter med fokus på økologi og vegetariske samt veganske retter.

billede-nøgle

Green Key