De 17 FN Verdensmål

Vi tænker meget på bæredygtighed i vores hverdag. Vi tænker miljøet ind i de løsninger vi foretager os, især når vi tilbyder overnatning midt i naturen. Derfor følger vi FN Verdensmål, vi har en vision for at opfylde verdensmålene, og vi håber at alle vores gæster vil hjælpe til at opfylde deres del, så vi sammen kan få en mere bæredygtig hverdag.

Et bæredygtigt hostel i Skanderborg?

Det kan vi kun sige ja til. Vi på Danhostel Skanderborg Vandrerhjem, arbejder og implementerer i vores dagligdag de 17 FN verdensmål.

Vi har i mange år arbejdet med bæredygtighed, om det er i form af mindre tallerkener for at reducerer madspild eller bedre varmeanlæg, så har der været fokus på at vi skal passe på vores planet. Vi ønsler at vores kunder får et bredere kendskab til det arbejde vi gør i vores drift, og derved det I, kunderne gør for at hjælpe til en mere bæredygtig verden. Således er vores vision i 2020/21,

”at få styrket kundernes kendskab til Danhostel Skanderborgs, samt dennes brug af FN verdensmål, og bæredygtighed i drift og strategi”

I kan hjælpe

Har I en god ide? Vi ønsker altid at implementerer mere bæredygtighed i vores drift, og hører meget gerne fra jer hvis I har en ide.

Vi følger Danhostel organisationens overordnede manifest, men har på Danhostel Skanderborg vandrerhjem også vores eget manifest.

Se nedenunder hvordan vi arbejder med de forskellige verdensmål.

sustainable development

Danhostel Skanderborg og de 17 Verdensmål

fattigdom1

Afskaf Fattigdom

Uafhentede glemte sager samt møbler og inventar doneres til forskellige hjælpeorganisationer som hjælper udsatte og fattige.

stopsult1

Stop sult

Vi har udskiftet stanniol/film med madpakkepapir. Vi forsøger at reducerer madspild og sætter små tallerkener ind til morgenmad, frokost og aftensmad – kunderne kan så tage flere gange i stedet for at levne og smide ud. Mad i overskud gives til Fællesskabet-Free Fridge i Aarhus.

sundged1

Sundhed og trivsel

Alle værelser og fællesområder er røgfrie. Vi tilbyder i samarbejde med Skanderborg kommune og Skanderborg museum Discgolf samt vandringer i skoven. Vi udlejer kanoer til brug for gæster samt personale.

kvalitet1

Kvalitetsuddannelse

Der tilbydes relevant uddannelse til personalet. Vi stiller os til rådighed for jobprøvning og erhvervspraktik, samt samfundstjeneste. Vi tilbyder gratis Wi-Fi.

.

ligestilling1

Ligestilling mellem kønnene

Samme løn for samme arbejde. Vi tilbyder kønsopdelte fællesværelser.

rentvandogsanitet1

Rent vand og sanitet

Alle værelser/hytter har I 2020 fået nyt sanitet med spare system i alle haner og bruser. Det har reduceret forbruget med 30%. Vi opfordrer vores gæster til at spare på vand og ressourcer. Vi benytter miljøgodkendte rengøringsmidler.

bæredygtig-energi

Bæredygtig energi

I foråret 2020 er alle lyskilder skiftet til LED og et nyt moderne solfanger anlæg er blevet installeret. Anlægget opvarmer brugsvand til alle værelser og et luft til vand anlæg sørger tilsvarende for alle vores hytter. Før brugte vi tusindvis olie til fyring og opvarmning af varmt vand. I kursus lokaler og spise/opholdsområder er der opvarmet med luft til luft. Det har reduceret strømforbruget med 75% i forhold til de gamle el radiatorer. Vores personale undervises i energibesparende tiltag. Hvor det er muligt, skiftes der til vedvarende energi (inkl. leverandører)

MÅL: Vi ønsker, at få implementeret flere tiltag til bæredygtig energi, således at vi kan gå mere og mere væk fra brugen af olie.

jobs1

Anstændige jobs og økonomisk vækst

Ansættelsesforhold og leverandører skal leve op til gældende lovgivning. Vi samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser, attraktioner, handel, restauranter, transport osv.

industroginnovation1

Industri, innovation og infrastruktur

Vi stiller gratis Wi-Fi til rådighed. Tilbyder eller henviser til cykeludlejning. Anviser til offentlig transport.

mindreulighed1

Mindre Ulighed

På Danhostel Skanderborg Vandrerhjem, har vi plads til alle. Vi er et sted hvor der er plads til mange forskellige slags fællesskaber.

Vi huser gennem året mange forskellige nationaliteter og religioner.

bæredygtigebyer1

Bæredygtig byer og lokalsamfund

Vi styrker den lokale historiefortælling og attraktivitet både i samarbejde med VisitAarhus og VisitSøhøjlandet. Vi bestræber os på at benytte lokale specialbutikker som f.eks. Chokoladefabrikken i Skanderborg til levering af bryllupskager, og henviser til forretninger og virksomheder i kommunen. Vi har etableret samarbejde med lokale aktører inden for oplevelser/attraktioner, handel, restauranter, transport osv. Vi har indgået et samarbejde med Den gamle By i Århus samt diverse restauranter og busselskaber.

forbrugogprod1

Ansvarligt forbrug og produktion

Vi tilbyder affaldssortering – glas og plastik. Vi styrker brugen af danske og økologiske sæsonmadvarer.

MÅL: Vi ønsker at implementere mere økologi i vores madlavning, samt sortering af pap/papir.

klimaindsats1

Klimaindsats

Vores madpakker emballeres miljørigtigt. Vi har reduceret mængden af kød i vores festmenuer samt på buffeterne med 35%. Vi tilbyder mange veganske og vegetariske alternativer.

STATUS: Bliver løbende implementeret i løbet af 2020.

MÅL: Vi ønsker at reducerer kødforbruget yderligere.

livetihavene1

Livet i havet

Vi har afskaffet skraldespande på værelserne og reduceret med en skraldespand i hytterne for at skære ned på brugen af plastikposer. Vi tilbyder ikke plastik to go.

STATUS: Bliver løbende implementeret i løbet af 2020.

MÅL: Skære yderligere ned på brugen af engangsplastik.

livet på land1

Livet på land

Vi undgår kemikalier ved ukrudtsbekæmpelse. Vi flytter nye bøge-skud på vores område i Skanderborg bøgeskov således, at de kan vokse og få rigeligt lys og væske. Vi beskærer bøgetræerne for, at øge deres levetid. Vi sørger for at svalerne år efter år kan vende tilbage til deres reder.

MÅL: Vi ønsker at opsætte et Insektbo

fred1

Fred, retfærdighed og stærke institutioner

Ingen diskrimination På Danhostel er der plads til alle uanset køn, religion, handicap og etnisk baggrund.

partnerskaber1

Partnerskaber og handling/ Danhostel

Vi vil styrke Danhostel-samarbejdet. Styrke det lokale turismesamarbejde. Vi vil så vidt muligt opfordre til, at Samhandel og andre store leverandører skal leve op til FN’s verdensmål i deres indkøb.

Vi skal dele ”best practices” og erfaringer, opskrifter inden for bæredygtighed, energibesparelse og madopskrifter med fokus på økologi og vegetariske samt veganske retter.